ИСТОРИИ ОТ НОВИЯ БУЛЕВАРД „СЕВЕРЕН“

За начина, по който се възлагат обществени поръчки, проблемните места и възможните решения, писах преди време.

На новостроящия се бул. „Северен“, с който кметът ни преди броени дни си направи шумна пи-ар акция, с недоумение наблюдавах поредната недомислица.

IMG_0701

 

Поради несъгласуване на проекта с КАТ Пловдив от страна на Възложител и недоглеждане на наетите от него консултант и надзор, видях как се разрушават стотици метри новоизградена велоалея, а положените и заплатени асфалт и ограничителни ивици и от двете страни на трасето ще са за сметка на пловдивчани. Разходите за полагането на по около 1100 м. асфалт и плочки от двете страни на пътя (общо 2200 м.) при тази дебелина на асфалта (4 см.) възлизат на близо 200 000 лева. Сега тези 200 000 лева се хвърлят.

img_0700-1.jpg

Тези излишни разходи можеха да бъдат вложени в изграждане на проекта в неговата цялост, както беше предвидено и обявено от Общината при започването му, а именно до връзката на булеварда с „Карловско шосе“. Вместо това булевардът свършва до ул. Брезовско шосе, не се извършват строителни дейности към Карловско шосе и новият булевард ще остане недостроен за неопределено време.

Кой ще понесе материалната отговорност за поредната издънка на градската управа?